Ön a   1258146.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Megvalósult programok | Ünnepélyes nyitókonferencia
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
December
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

Ünnepélyes nyitókonferencia

A TÁMOP 5.6.1.C-11/1 projekt ünnepélyes nyitókonferenciájára a Fővárosi Kormányhivatal Váci utcai épületében lévő patinás Díszterem adott reprezentatív helyszínt 2013. március 26-án. A meghívottak között  voltak  a projekt megvalósításában résztvevő, és a szakterülethez kapcsolódó egyéb állami szervek, így a Kormányhivatal további szakigazgatási szerveinek vezetői, képviselői, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság vezetői, a kerületi kapitányok, a Józsefvárosi Önkormányzat tisztségviselői, a  civil szervezetek aktivistái, a projektben résztvevő munkatársak, valamint a sajtó képviselői. 

A program fontos célja volt a projekt előzményeinek, a jelenlegi bűnmegelőzési és áldozatsegítési helyzet felvázolása, majd a program nyújtotta lehetőségek és célkitűzéseinek, bemutatása, a résztvevők előtt álló feladatok ismertetése.

Az ünnepélyes megnyitót Dr. Pesti Imre kormánymegbízott úr tartotta, aki a projekt jelentőségét hangsúlyozta.

A megjelenteket köszöntötték a projektben résztvevő konzorciumi partner szervezetek vezetői, Dr. Kocsis Máté a Józsefvárosi Önkormányzat polgármestere és Dr. Tóth Tamás rendőr dandár tábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. 

A projekt jelentőségéről Dr. Pálvölgyi Ákos BFKH Igazságügyi Szolgálat Szakigazgatási szerv vezetője, a projekt Jogi és kommunikációs vezetője beszélt, majd Dr. Vojnovics Ibolya BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezetője, a projekt Szakmai vezetője a projekt keretében megvalósítandó programokat ismertette.

A két előadás között röviden  elmondta az Áldozatsegítő Szolgálattal való találkozását,  a tőlük kapott segítség és támogatás jelentőségét egy bűncselekmény következtében lányát elvesztő édesanya, egy áldozat.

Oláh László rendőr őrnagy, BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője ismertette a bűnmegelőzés és áldozatsegítés fontosságát a rendőri munkában.

A pszichológiai munka jelentőségéről az áldozatsegítésben Hegedűs Ibolya pszichológus tartott érdekfeszítő előadást.

Sajgál Rózsa a Budapesti Szociális Forrásközpont munkatársa a civil szervezetekkel való együttműködés tapasztalatairól és fontosságáról beszélt.

A konferenciát 118 szakember tisztelte meg jelenlétével.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép