Ön a   970928.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Megvalósult programok | Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
November
1 V
2 H
3 K
4 Sz
5 Cs
6 P
7 Sz
8 V
9 H
10 K
11 Sz
12 Cs
13 P
14 Sz
15 V
16 H
17 K
18 Sz
19 Cs
20 P
21 Sz
22 V
23 H
24 K
25 Sz
26 Cs
27 P
28 Sz
29 V
30 H

Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer

Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer

2013. március 1-jén megkezdtük a „Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten, Józsefvárosi modellprogrammal” címet viselő, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat közös projektjének megvalósítását, amely  118.719.475,- Ft összeggel kerül támogatásra.

A Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat pályázati projektjének célja, hogy együttműködő partnerei közreműködésével az áldozatsegítés során szerzett tapasztalatainak hasznosításával tevékeny szerepet vállaljon a bűnmegelőzésben, és hozzájáruljon az áldozattá válás, valamint az ismételt áldozattá válás kockázatának a csökkentéséhez.

Fontos feladatunk a helyi együttműködések révén az állampolgárok jól hasznosítható, könnyen elérhető információkat, módszereket, képességeket szerezzenek arról, hogyan előzhető meg az, hogy kriminális cselekmények sértettjeivé váljanak, megerősítsék önvédelmüket, fokozzák védekezőképességüket.

Cél továbbá, hogy a már kriminális cselekmény áldozatává vált személyek segítő szolgáltatáshoz jussanak, sérelmeik ne maradjanak ellátatlanul, eljussanak az állami vagy nem állami szervezetek által nyújtott áldozatsegítés rendszerébe. 

Közvetlen célunk az állampolgárok áldozattá válásának megelőzését, és a már bűncselekmény áldozatává vált személyek sérelmeinek kezelését célzó ellátórendszer hatékonyabbá tétele az állami és nem állami szervezetek helyi együttműködésének kialakításával, az állami és nem állami szervezetek által nyújtott szolgáltatások fejlesztésén és összekapcsolásán keresztül. 

A vonatkozó jogszabályok alapján, amennyiben a bűncselekmény sértettje feljelentést tesz, úgy az eljáró nyomozó hatóság köteles tájékoztatni az áldozatsegítő szolgálat tevékenységéről, és elérhetőségéről. Ez általában működik, de a látens bűncselekmények esetén az egyéb szervezetek, illetve a környezet adhat információt a segítség lehetőségéről.
 

Oldal 1/3   [ 1 | 2 | 3 ]    Következő »


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép