Ön a   970910.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Megvalósult programok | Magyar Igazságügyi Akadémia konferencia
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
November
1 V
2 H
3 K
4 Sz
5 Cs
6 P
7 Sz
8 V
9 H
10 K
11 Sz
12 Cs
13 P
14 Sz
15 V
16 H
17 K
18 Sz
19 Cs
20 P
21 Sz
22 V
23 H
24 K
25 Sz
26 Cs
27 P
28 Sz
29 V
30 H

Magyar Igazságügyi Akadémia konferencia

Bírák, ügyészek, népi ülnökök részére tartott konferenciát 2013. június 13-án a Magyar Igazságügyi Akadémia. Nagyon fontos az áldozatokkal közvetlenül és közvetve foglalkozó szakemberek (áldozatokkal kapcsolatba kerülő egyéb szakmai szervezetek, valamint az áldozatokkal közvetlenül foglalkozó, illetve velük kapcsolatba kerülő, az igazságszolgáltatásban dolgozók, a fővárosban működő bíróságok és ügyészségek munkatársainak felkészítése az áldozatokkal való foglalkozásra, a speciális élethelyzetbe került, gyakran súlyos traumát átélt emberekkel való bánásmódra. 

A szakmai konferencia célja a bírák, ügyészek felkészítése az áldozatokkal való empatikus bánásmód alkalmazására, valamint arra, hogy megfelelő információval rendelkezzenek az áldozatok számára elérhető szolgáltatásokról, képesek legyenek az erről szóló eredményes tájékoztatásra. 

A konferencia 2013. június 13. napján 10 órai kezdettel a Magyar Igazságügyi Akadémián került megrendezésre és 72-en vettek részt, bírák, ügyészek, népi ülnökök.

Az ünnepélyes megnyitót Dr. Rikker Emilía a Kormányhivatal Kabinetvezetője tartotta, aki a projekt jelentőségét hangsúlyozta.

A projektről Dr. Pálvölgyi Ákos BFKH Igazságügyi Szolgálat Szakigazgatási szerv vezetője, a projekt Jogi és kommunikációs vezetője beszélt, majd Dr. Vojnovics Ibolya BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezetője, a projekt Szakmai vezetője a projekt keretében megvalósítandó programokat, valamint az áldozatsegí- tés elméletét és gyakorlatát, a támogatási lehetőségeket ismertette.

A pszichológiai munka jelentőségéről az áldozatsegítésben dr. Tóth Erika pszichológus tartott érdekfeszítő előadást, egy konkrét példa ismertetésével.

Ezt követően  a mediáció szerepéről a büntető eljárásban beszélt  Lakatos Piroska BFKH Igazságügyi Szolgálat Bűnmegelőzési és Jóvátételi Osztály vezetője, aki sokéves büntetőjogi mediációs tapasztalattal rendelkezik.

Zárásként Szabó Mária, és Jambrich János a   BFKH Igazságügyi Szolgálat Fiatalkorú Bűnelkövetők Pártfogó Felügyelői Osztály vezetője és a Felnőtt korú Bűnelkövetők Pártfogó Felügyelői Osztály vezetője a pártfogó felügyelői munka a helyreállító igazságszolgáltatásban témakörben tartott előadást.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép