Ön a   1258232.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Megvalósult programok | Kerületi konferenciák
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
December
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

Kerületi konferenciák

Az öt kerületi konferencia közül, kettő megrendezésre került, összesen 150 fő részvételével

2014. szeptember 24. napján, (V. ker. Belváros-Lipótváros, VI. ker. Terézváros, VII. ker. Erzsébetváros, VIII.  ker. Józsefváros, részvételével)

2014. szeptember 29. napján, (I. ker. Várkerület, II. ker., III. ker. Óbuda-Békásmegyer, XII. ker. Hegyvidék részvételével)

Pályázatunk során azt tűztük ki célul, hogy a projekt megvalósulási helyén, Budapesten az Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztálya, valamint az áldozatsegítési szakterületen kívül dolgozó állami szervezetek, kiemelten a Budapesti Rendőr-főkapitányság, azon belül is a Bűnmegelőzési Osztály és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, továbbá non-profit szervezetek között a helyi együttműködés rendszerét és folyamatos tapasztalatcserét, mint mintarendszert valósítsuk meg. Ezt követően a kidolgozott eljárási rendet, modellprogramot ismertetjük a főváros többi kerületével és valósítjuk meg a napi munka során.Több állami és nem állami szervezet közvetve foglalkozik a sértettekkel, illetve a bűncselekmény okozta krízis, nehézségek kezelésével, a veszélyhelyzet bekövetkeztének megelőzésével (pl. gyermekvédelmi, egészségügyi szolgálatok, telefonos segélyszolgálatok, országos/nemzetközi civil szervezetek), ezen szervezetek által nyújtott szolgáltatásoknak – helyi szinten történő - az áldozatsegítő rendszer által nyújtott szolgáltatásokkal való összekapcsolása
a jelenleginél sokkal komplexebb és hatékonyabb ellátórendszert biztosíthatna. 

A projekt során a Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiájában az áldozatokat érintő prioritásokkal összefüggésben kettős cél megvalósítására törekszünk: egyrészt az áldozattá válás megelőzésére, másrészt az áldozatok segítésére. 

A kialakított modell-program – amely tartalmazza az együttműködést szabályozó protokollt, eljárásrendet – a főváros valamennyi kerülete számára bemutatásra, és a bevezetés kezdeményezésre kerül. A kerületekben dolgozó önkormányzati munkatársak, rendőrök, polgárőrség, és az egyéb civil szervezetek munkatársai részére konferenciát szervezünk. Az öt alkalommal megrendezett ún. „5 kerületi konferencia” eseménysorozatra minden alkalommal más-más kerületek összesen közel 100 szakemberét hívjuk meg. A szervezéskor törekszünk arra, hogy minden egyes rendezvényen az azonos problémákkal küzdő, azonos helyzetben lévő kerületekből hívunk szakembereket, akik ezúton beszélhetik meg gondjaikat, gyakorlati tapasztalataikat és megoldási javaslataikat.

A konferenciák helyszíne, a Budapest, XIII. kerületi Rendőrpalota auditóriuma volt.

A konferenciák részéletes programját a mellékelt dokumentum tartalmazza.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép