Ön a   1258221.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Hírek | Befejeződött a konferenciasorozat
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
December
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

Befejeződött a konferenciasorozat

Befejeződött az öt alakommal megrendezett Kerületi Konferenciasorozat 

Megrendezésre került az utolsó két kerületi konferencia, 2014. november 4. napján a XVI., XVII., XVIII., XIX., XX. és a XXIII. kerület részvételével, és 2014. november 6. napján a IV., X. XIII., XIV és XV. kerület részvételével, változatlan napirenddel.

A konferenciákon a konzorciumi partnerek nevében üdvözölte a megjelent kerületek képviselőit dr. György István kormánymegbízott, Sántha Péterné alpolgármester, illetve Zentai Oszkár a VIII. kerület Humánszolgáltatási Bizottság elnöke, dr. Pálvölgyi Ákos BFKH szakigazgatási szerv vezetője és Oláh-Paulon László rendőr alezredes a BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője. 

Ezt követően dr. Vojnovics Ibolya a BFKH Áldozatsegítő Osztály vezetője tartott előadást a  TÁMOP -5.6.1-C-11/1-2011-0002 azonosító számú, "Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten Józsefvárosi modellprogrammal" címet viselő projekt keretében megvalósult programokról, majd dr. Pálvölgyi Ákos szakizgatási szerv vezető és Oláh-Paulon László r. alezredes bemutatta az elkészült modellprogramot. 

Rövid kávészünet után a rendezvény második felében további szakmai előadások hangoztak el. A családon belüli erőszakról, és a gyermekjóléti jelzőrendszer működéséről Bíróné Szunai Orsolya a VIII. kerületi Gyámhivatal vezetője illetve dr. Kurucz Tünde a VIII. kerületi Gyermekjóléti központ vezetője előadását hallhattuk. 

A mediációról Virágné Lovas Zsuzsa illetve Szabóné Bánfalvi Katalin tartott előadást, majd a büntetőjogi mediációról Lakatos Piroska előadásából tájékozódhattak a résztvevők. 

Az ebédszünet után szekcióülésekre került sor. A résztvevők két téma közül választhattak.  Az első a  rendőrség családon belüli erőszak kezelésével és a kiskorúak védelmével kapcsolatos gyakorlati feladatai voltak, a második a közvetítői eljárás a gyakorlatban.

A konferenciasorozat célja a „Bűnmegelőzés és Áldozatsegítés Budapesten józsefvárosi modellprogrammal” elnevezésű TÁMOP projekt keretében elkészült modellprogram bemutatása volt

A konferenciasorozat sikerét mutatja, hogy összesen több mint 400 fő vett részt az öt konferencián. 

2013. március 1-je óta folyik a „Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten, Józsefvárosi modellprogrammal” címet viselő, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat közös projektjének megvalósítása. 

Pályázatunk során azt tűztük ki célul, hogy a projekt megvalósulási helyén, Budapesten az Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztálya, valamint az áldozatsegítési szakterületen kívül dolgozó állami szervezetek, kiemelten a Budapesti Rendőr-főkapitányság, azon belül is a Bűnmegelőzési Osztály és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, továbbá non-profit szervezetek között a helyi együttműködés rendszerét és folyamatos tapasztalatcserét, mint mintarendszert valósítsuk meg. Ezt követően a kidolgozott eljárási rendet, modellprogramot ismertetjük a főváros többi kerületével és valósítjuk meg a napi munka során.

kialakított modellprogram – amely tartalmazza az együttműködést szabályozó protokollt, eljárásrendet – a főváros valamennyi kerülete számára ezen konferenciákon bemutatásra, és a bevezetés kezdeményezésre került.

A kerületekben dolgozó önkormányzati munkatársak, rendőrök, polgárőrség, és az egyéb civil szervezetek munkatársai részére szerveztük a konferenciát. Az öt alkalommal megrendezett ún. „5 kerületi konferencia” eseménysorozatra minden alkalommal más-más kerületek összesen közel 100 szakemberét hívtuk meg. A szervezéskor törekedtünk arra, hogy minden egyes rendezvényen az azonos problémákkal küzdő, azonos helyzetben lévő kerületekből hívjunk szakembereket, akik ezúton beszélhetik meg gondjaikat, gyakorlati tapasztalataikat és megoldási javaslataikat.

A konferencia főrendezője konzorciumi partnerünk a Budapesti Rendőr-főkapitányság, így a helyszín a Budapest, XIII. kerületi Rendőrpalota volt.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a kerületek részvételét és várjuk a további együttműködés megvalósulását, melyről ezen oldalon is hírt adunk.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép