Ön a   1258171.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Hírek | 10. Tematikus csoportfoglalkozás
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
December
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

10. Tematikus csoportfoglalkozás

Beszámoló, a TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „Bűnmegelőzés és ádozatsegítés Budapesten Józsefvárosi modellprogrammal” projekt 10. tematikus csoportfoglalkozásáról

A TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „BŰNMEGELŐZÉS ÉS  ÁLDOZATSEGÍTÉS BUDAPESTEN, JÓZSEFVÁROSI MODELLPROGRAMMAL”  című projekt keretén belül a 10. tematikus csoportfoglalkozás 2014. január 30-án 9.00 órai kezdettel, a Kesztyűgyár Közösségi Ház Tükörtermében került megrendezésre.

A meghívottak a projekt megvalósításában részt vevő szervezetek, különös tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat, illetve a Budapest VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat és intézményeinek néhány munkatársa volt.

A megjelenteket köszöntötte Oláh-Paulon László rendőr alezredes, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője, illetve Dr. Vojnovics Ibolya BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezetője, a projekt szakmai vezetője.

Ezt követően Oláh-Paulon László BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezető  a BRFK 2013. évi Bűnmegelőzési beszámolójáról adott részletes tájékoztatást, melyben hangsúlyozta a TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „BŰNMEGELŐZÉS ÉS  ÁLDOZATSEGÍTÉS BUDAPESTEN, JÓZSEFVÁROSI MODELLPROGRAMMAL”  című projekt jelentőségét a bűnmegelőzés területén. Külön kiemelte az egyes kerületi rendőrkapitányságok áldozatsegítő referenseinek munkáját, melyet a legtöbben kapcsolt munkakörben látnak el. Tájékoztatta Oláh-Paulon László az egybegyűlteket arról is, hogy 2013. évben is a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság állította ki a legtöbb igazolást a BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály részére. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy vannak olyan kerületi rendőrkapitányságok, amelyek az adott kerületben történt nagyszámú bűncselekmény és a rendőrkapitányságon megjelent nagyszámú sértett ellenére nagyon kevés igazolást állítanak ki a BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály részére, megnehezítve ezzel az áldozatoknak való segítségnyújtás lehetőségét. 

A szünetet megelőzően Oláh-Paulon László BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője a meghívottaknak az előadás témájával kapcsolatban felmerült kérdéseire válaszolt készséggel.

A szünetet követően Dr. Vojnovics Ibolya, a BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezetője, a projekt szakmai vezetője tartott előadást az áldozatsegítés helyzetéről, a projekt hatásáról a 2013. évben.

Együttműködés a projekt keretén belül

A Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály annak érdekében, hogy az áldozatsegítés során szerzett tapasztalataival tevékeny szerepet vállaljon a bűnmegelőzésben és hozzájáruljon az áldozattá válás, valamint az ismételt áldozattá válás kockázatának a csökkentéséhez, Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten, józsefvárosi modellprogrammal című TÁMOP 5.6.1. C-11/1 projektje keretében a pályázati partnereivel, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzattal igyekszik megelőzni, illetve csökkenteni a bűncselekmények okozta sérelmek hatásait Magyarország fővárosában, Budapesten, valamint Budapest Főváros VIII. kerületében.

A projekt kezdete óta a projekt konzorciumi partner, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság 13,5 %-kal, a projekt együttműködő partnere, az „Egy Jó Szó Zuglóért” révén a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság pedig 12,4 %-kal több igazolást állított ki az Áldozatsegítő Osztály részére, nagyban segítve ezzel az áldozatokkal, illetve az áldozatok ügyeivel való foglalkozást.

Dr. Vojnovics Ibolya a BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezető, projekt szakmai vezető előadását követően a meghívottak szakmai beszélgetést, illetve ötletbörzét folytattak a projekt 2014. évi feladatait illetően.

A csoportfoglalkozás részletes beszámolója (pdf)

 


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép