Ön a   1069131.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Bűnmegelőzés, mediáció | A Mediációról | Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Július
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?

Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?

A mediációs ülésen a sértettnek lehetősége van elmondani, hogy miként érintette őt az elkövetett bűncselekmény, kérdéseket tehet fel a terheltnek a bűncselekménnyel kapcsolatban. A megbeszélésen a terheltnek lehetősége van arra, hogy bocsánatot kérjen a sértettől, illetőleg arra, hogy megállapodjon a sértettel abban, hogy milyen formában tudja jóvátenni a neki okozott sérelmet. A megállapodást a mediátor közokirati formában írásba foglalja.

A közvetítő feladata, hogy a közvetítői eljárás során pártatlanul, lelkiismeretesen, a külön jogszabályban meghatározott szakmai követelmények szerint közreműködjön a megállapodás létrehozásában. A közvetítőnek tiszteletben kell tartania az eljárásban résztvevők méltóságát, és biztosítania kell, hogy a résztvevők egymással szemben is tisztelettel járjanak el.

A közvetítő – semleges szerepére tekintettel – a megállapodás kidolgozásához javaslatokat, ötleteket nem adhat, a felek helyett döntést nem hozhat, a feleknek minden egyezségre önként kell jutniuk.

A közvetítőt titoktartási kötelezettség terheli minden olyan tényre, adatra és körülményre vonatkozóan, amelyről közvetítői tevékenységével összefüggésben szerzett tudomást. A közvetítő titoktartási kötelezettsége a közvetítői tevékenység megszűnése után is fennáll.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép