Ön a   970901.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Bűnmegelőzés, mediáció | A Mediációról | Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
November
1 V
2 H
3 K
4 Sz
5 Cs
6 P
7 Sz
8 V
9 H
10 K
11 Sz
12 Cs
13 P
14 Sz
15 V
16 H
17 K
18 Sz
19 Cs
20 P
21 Sz
22 V
23 H
24 K
25 Sz
26 Cs
27 P
28 Sz
29 V
30 H

Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?

Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?

A mediációs ülésen a sértettnek lehetősége van elmondani, hogy miként érintette őt az elkövetett bűncselekmény, kérdéseket tehet fel a terheltnek a bűncselekménnyel kapcsolatban. A megbeszélésen a terheltnek lehetősége van arra, hogy bocsánatot kérjen a sértettől, illetőleg arra, hogy megállapodjon a sértettel abban, hogy milyen formában tudja jóvátenni a neki okozott sérelmet. A megállapodást a mediátor közokirati formában írásba foglalja.

A közvetítő feladata, hogy a közvetítői eljárás során pártatlanul, lelkiismeretesen, a külön jogszabályban meghatározott szakmai követelmények szerint közreműködjön a megállapodás létrehozásában. A közvetítőnek tiszteletben kell tartania az eljárásban résztvevők méltóságát, és biztosítania kell, hogy a résztvevők egymással szemben is tisztelettel járjanak el.

A közvetítő – semleges szerepére tekintettel – a megállapodás kidolgozásához javaslatokat, ötleteket nem adhat, a felek helyett döntést nem hozhat, a feleknek minden egyezségre önként kell jutniuk.

A közvetítőt titoktartási kötelezettség terheli minden olyan tényre, adatra és körülményre vonatkozóan, amelyről közvetítői tevékenységével összefüggésben szerzett tudomást. A közvetítő titoktartási kötelezettsége a közvetítői tevékenység megszűnése után is fennáll.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép