Ön a   1235929.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Bűnmegelőzés, mediáció | A Mediációról | Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Október
1 Sz
2 V
3 H
4 K
5 Sz
6 Cs
7 P
8 Sz
9 V
10 H
11 K
12 Sz
13 Cs
14 P
15 Sz
16 V
17 H
18 K
19 Sz
20 Cs
21 P
22 Sz
23 V
24 H
25 K
26 Sz
27 Cs
28 P
29 Sz
30 V
31 H

Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?

Mi történik a mediációs ülésen, mi a közvetítő feladata?

A mediációs ülésen a sértettnek lehetősége van elmondani, hogy miként érintette őt az elkövetett bűncselekmény, kérdéseket tehet fel a terheltnek a bűncselekménnyel kapcsolatban. A megbeszélésen a terheltnek lehetősége van arra, hogy bocsánatot kérjen a sértettől, illetőleg arra, hogy megállapodjon a sértettel abban, hogy milyen formában tudja jóvátenni a neki okozott sérelmet. A megállapodást a mediátor közokirati formában írásba foglalja.

A közvetítő feladata, hogy a közvetítői eljárás során pártatlanul, lelkiismeretesen, a külön jogszabályban meghatározott szakmai követelmények szerint közreműködjön a megállapodás létrehozásában. A közvetítőnek tiszteletben kell tartania az eljárásban résztvevők méltóságát, és biztosítania kell, hogy a résztvevők egymással szemben is tisztelettel járjanak el.

A közvetítő – semleges szerepére tekintettel – a megállapodás kidolgozásához javaslatokat, ötleteket nem adhat, a felek helyett döntést nem hozhat, a feleknek minden egyezségre önként kell jutniuk.

A közvetítőt titoktartási kötelezettség terheli minden olyan tényre, adatra és körülményre vonatkozóan, amelyről közvetítői tevékenységével összefüggésben szerzett tudomást. A közvetítő titoktartási kötelezettsége a közvetítői tevékenység megszűnése után is fennáll.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép