Ön a   1258138.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
A projektről | A projekt működtetésének bemutatása
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
December
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

A projekt működtetésének bemutatása

A projekt működtetésének bemutatása


JÁSZER

A projekt működésének szervezeti keretét a Projekt Team, a projektmenedzserek és a szakmai megvalósítók rendszeres értekezletei, fő szakmai keretét a mintaprojektként létrehozandó Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (továbbiakban: JÁSZER) adja.

A projektvezetés (továbbiakban Projekt Team) legalább havi egy alkalommal egyeztetni fogja a megvalósítás állását, értékelni az elért eredményeket, valamint meghatározni a következő időszak feladatait. 

Ezek az értekezletek szolgálják majd az időközi beszámolók, pénzügyi elszámolások előkészítését is.

Legfontosabb teendő a JÁSZER megalakítása, mely a projekt, majd annak megvalósítását követően a folyamatos szakmai konzultáció szerve. A JÁSZER üléseire évente 3 alkalommal kerül sor, ahol bővebb szakmai résztvevői körrel értékelhetők a projekt végrehajtásának lépései, továbbá a tréningeken, tematikus foglalkozásokon szerzett tapasztalatok.

E rendszer működtetésének célja az, hogy a bűnmegelőzés, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés, ismételt áldozattá válás elkerülése érdekében tett eddigi kerületi állami, és nem állami szervezetek által végrehajtott tevékenységeket és együttműködéseket formalizálja és a kerületi kooperációs hálózat kialakításával hatékonyabbá és hatásosabbá tegye, tekintettel a szervezetek felé megnyilvánuló jelentős igényekre. Résztvevők: Budapesti Rendőr-főkapitányság, képviselői: a BRFK Bűnmegelőzési Osztály és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság, Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat. Feladata továbbá, hogy meghirdeti, részletesen ismerteti a projekt keretében megszervezett szakember és önkéntes képzéseket, megtárgyalja a napi kliensforgalom bűnmegelőzéssel, áldozattá válással, áldozatsegítéssel kapcsolatos vonatkozásait.

Budapesten, a projekt megvalósulási helyén, a non-profit szervezetek és az áldozatsegítési szakterületen kívül dolgozó állami szervezetek, valamint az Áldozatsegítő Szolgálat közötti helyi együttműködés rendszerének kialakítása az áldozattá válás megelőzése, valamint az áldozatsegítés területén a hatékony ellátás biztosítása megvalósítását tervezzük. 

Meg kívánjuk valósítani a non-profit szervezetek és az áldozatsegítési szakterületen kívül dolgozó állami szervezetek áldozatsegítési szolgáltatásainak fejlesztését és ezek hozzákapcsolását az Áldozatsegítő Osztály tevékenységéhez.

Széleskörű lehetőségek állnak rendelkezésünkre a szakemberek, önkéntesek, az áldozatok eléréséhez és a projektbe való bevonásukhoz. 

E cél megvalósítása érdekében:

  • A területen dolgozó szakemberek közötti tapasztalatcsere rendszeressé tétele, Józsefvárosi szinten a JÁSZER szakmai értekezletei formájában, fővárosi szinten a tréningek, a konferenciák és a tematikus csoportfoglalkozások során, valamint a BRFK „kölcsönzője” segítségével.
  • Az egész projekt megvalósítása során a konzorciumi partnerek közötti együttműködés a folyamatos szakmai konzultáción és tapasztalatcserén túl tartalmazza, hogy valamennyi program, rendezvény előkészítésében, megszervezésében kölcsönös lesz a részvétel.
  • Az együttműködést szabályozó protokoll, eljárásrend kialakítása, a hatékony támogató rendszer kiépítése a projekt első évi feladataként került megfogalmazásra, majd a második évben a fővárosi kerületek szakemberei részére szervezett konferenciákon kerülnének megismertetésre.

A projekt eredményeinek (disszeminációját) eredményeinek terjesztése annak érdekében, hogy a projekt által kiváltott hatás, és ezáltal a projekt megvalósítására fordított források hasznosulása a lehető legnagyobb lehessen. Magában foglalja mind a projektek során megszületett termékek (protokoll, eljárásrend, átadható tapasztalatok stb.), mind a projektmegvalósítás tapasztalatainak (projektmenedzsment, együttműködés, módszertan stb.) átadását.

Oldal 1/6   [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ]    Következő »


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép