Ön a   1258236.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
A projektről | A célcsoport
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
December
1 Cs
2 P
3 Sz
4 V
5 H
6 K
7 Sz
8 Cs
9 P
10 Sz
11 V
12 H
13 K
14 Sz
15 Cs
16 P
17 Sz
18 V
19 H
20 K
21 Sz
22 Cs
23 P
24 Sz
25 V
26 H
27 K
28 Sz
29 Cs
30 P
31 Sz

A célcsoport

A célcsoport meghatározása, elérésük, bevonásuk eszközei:

  • A bűncselekmények áldozatai és a tulajdon elleni szabálysértések elszenvedői: a fogalom nem csak a bűncselekmény közvetlen sértettjeire, hanem olyan személyekre is kiterjed, akik bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedtek sérelmet. Sérelemnek tekintendő a testi vagy lelki sérülés (súlyos félelem, szorongás) és az érzelmi megrázkódtatás (trauma, pszichés zavar) és olyan vagyoni kár, amely a bűncselekménnyel ok-okozati összefüggésben áll
  • Az áldozattá vált személyek – különösen a traumát elszenvedettek – közvetlen környezete (család, szomszédság, munkahelyi környezet, stb.) hozzátartozói.
  • A potenciális áldozatok, akik különböző környezetükben, vagy személyükben rejlő okok miatt fokozott veszélynek vannak kitéve.
  • A településen élő állampolgárok, a lakosság széles rétegei (Budapest), kiemelten a Józsefvárosban a modellprogram kidolgozási helyén. 
  • Elsősorban a bűncselekmények áldozataival közvetlenül és közvetve foglalkozó szakemberek, önkéntesek, ebbe beletartoznak a konzorciumi partnerek, egyéb szervezetek egyaránt. Kiemelten a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai, áldozatvédelmi referensei, valamint a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, mint konzorciumi partner révén egy, a bűnügyi statisztikák alapján fertőzöttebb, és az áldozattá válás kockázatának jobban kitett terület, valamint az itt dolgozó, áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek (pl.: szociális, egészségügyi intézmények munkatársai) bevonását teszi lehetővé.  Fontos a projekt megvalósulási helyén, Budapesten működő non-profit szervezetek és az áldozatsegítési szakterületen kívül dolgozó állami, és nem állami szervezetek, valamint az Áldozatsegítő Szolgálat közötti helyi együttműködés rendszerének kialakítása az áldozattá válás megelőzése céljából, ezzel a területen dolgozó szakemberek közötti tapasztalatcsere elősegítése is megvalósulhat.
Oldal 1/4   [ 1 | 2 | 3 | 4 ]    Következő »


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép