Ön a   1178205.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
A projektről | A célcsoport
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Május
1 V
2 H
3 K
4 Sz
5 Cs
6 P
7 Sz
8 V
9 H
10 K
11 Sz
12 Cs
13 P
14 Sz
15 V
16 H
17 K
18 Sz
19 Cs
20 P
21 Sz
22 V
23 H
24 K
25 Sz
26 Cs
27 P
28 Sz
29 V
30 H
31 K

A célcsoport

A célcsoport meghatározása, elérésük, bevonásuk eszközei:

  • A bűncselekmények áldozatai és a tulajdon elleni szabálysértések elszenvedői: a fogalom nem csak a bűncselekmény közvetlen sértettjeire, hanem olyan személyekre is kiterjed, akik bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedtek sérelmet. Sérelemnek tekintendő a testi vagy lelki sérülés (súlyos félelem, szorongás) és az érzelmi megrázkódtatás (trauma, pszichés zavar) és olyan vagyoni kár, amely a bűncselekménnyel ok-okozati összefüggésben áll
  • Az áldozattá vált személyek – különösen a traumát elszenvedettek – közvetlen környezete (család, szomszédság, munkahelyi környezet, stb.) hozzátartozói.
  • A potenciális áldozatok, akik különböző környezetükben, vagy személyükben rejlő okok miatt fokozott veszélynek vannak kitéve.
  • A településen élő állampolgárok, a lakosság széles rétegei (Budapest), kiemelten a Józsefvárosban a modellprogram kidolgozási helyén. 
  • Elsősorban a bűncselekmények áldozataival közvetlenül és közvetve foglalkozó szakemberek, önkéntesek, ebbe beletartoznak a konzorciumi partnerek, egyéb szervezetek egyaránt. Kiemelten a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai, áldozatvédelmi referensei, valamint a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, mint konzorciumi partner révén egy, a bűnügyi statisztikák alapján fertőzöttebb, és az áldozattá válás kockázatának jobban kitett terület, valamint az itt dolgozó, áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek (pl.: szociális, egészségügyi intézmények munkatársai) bevonását teszi lehetővé.  Fontos a projekt megvalósulási helyén, Budapesten működő non-profit szervezetek és az áldozatsegítési szakterületen kívül dolgozó állami, és nem állami szervezetek, valamint az Áldozatsegítő Szolgálat közötti helyi együttműködés rendszerének kialakítása az áldozattá válás megelőzése céljából, ezzel a területen dolgozó szakemberek közötti tapasztalatcsere elősegítése is megvalósulhat.
Oldal 1/4   [ 1 | 2 | 3 | 4 ]    Következő »


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép