Ön a   1088109.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
A projektről | Az áldozattá és elkövetővé válás tényezői Józsefvárosban
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Szeptember
1 Sz
2 Cs
3 P
4 Sz
5 V
6 H
7 K
8 Sz
9 Cs
10 P
11 Sz
12 V
13 H
14 K
15 Sz
16 Cs
17 P
18 Sz
19 V
20 H
21 K
22 Sz
23 Cs
24 P
25 Sz
26 V
27 H
28 K
29 Sz
30 Cs

Az áldozattá és elkövetővé válás tényezői Józsefvárosban

Hatósági segítségnyújtás

A hatékony segítségnyújtás biztosításának érdekében fontos lenne, hogy minden ügyintéző ismerje meg az általános azonnali, gyors és hatékony lelki támogatás nyújtás technikáját, majd nyújtson segítséget az ügyfél részére ahhoz, hogy megfelelő szakemberhez kerüljön a szükséges poszttraumás stressz kezelése érdekében.

Indokolt, hogy – az önkormányzat valamely egy/több szervezeténél (Szociális Iroda, Gyermekvédelmi Iroda, Okmányiroda, TÁMPONT, esetleg a közszolgáltatást nyújtó intézmények stb.), ahol a bűnelkövetések áldozatai megfordulhatnak – állandóan vagy időszakosan legyen speciális felkészültségű szakember, aki szükség esetén helyben tud/és nyújthat professzionális segítséget.

A kerületi kapitányság 1998 óta működtet térfigyelő rendszert. Összesen 114 kamerát helyeztek el a Józsefvárosban, a rendszert hamarosan 130 kamerára fogják bővíteni. Ez a kapacitás a kerület jelentős részét – kivéve a temetőt és az Orczy-kertet – lefedi. A gyakran felvetett kritikákkal szemben a kamerák által közvetített képet a rendőrök folyamatosan figyelik. 

Az eljárásokat jelentősen nehezíti, gyakran meggátolja, ha a sértettek, tanúk nem tesznek vallomást. Azonban az eljárások megakadásának okát a lakosok gyakran a rendőrség hibájaként értékelik, ez pedig bizalomvesztést okoz.

A körzeti megbízotti (kmb) szolgálatot nem tudják a vidéki kisvárosokkal, településekkel megegyező hatékony formában működtetni. A Magdolna-negyed szomszédsági rendőr programja egyértelműen sikeres volt, de a létszámhiány nem teszi lehetővé ennek hosszú távú fenntartását. Ugyanakkor a kapitányság törekszik a gyalogos és kerékpáros szolgálatot erősítésére.

A korábban leginkább jellemző és zavaró prostitúciós tevékenység visszaszorult, az Önkormányzat tapasztalata szerint azonban a panaszok száma nem csökkent a visszaeséssel egyenes arányban.
 

Oldal 6/9 « Előző    [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ]    Következő »
     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép